Budapesta: Hop On – Hop Off Bus Turistic

Majoritatea oraselor mari din intreaga lume se pot vizita cu autobuzele turistice de tip Hop On – Hop Off, un sistem foarte eficient mai ales daca nu aveti prea multe zile la dispozitie de a sta in locul respectiv si sa vizitati obiectivele importante la pas sau prin intermediul altor mijloace de transport, care cu siguranta daca nu sunteti indeajuns de pregatit, va vor pune in dificultate. Plimbandu-va cu un astfel de autobuz, pot sa va spun ca veti face cea mai buna alegere, deoarece el va va duce exact la ceea ce vreti sa vedeti, puteti opri de cate ori doriti, iar apoi puteti sa va  continuati traseul… o zi, doua, trei, depinde ce fel de bilet ati achizitionat initial.

In cadrul articolului de astazi vreau sa va povestesc de Giraffe Hop On – Hop Off din Budapesta, o companie locala din acest oras, foarte bine pusa la punct, cu care am avut ocazia sa ma plimb luna trecuta, cunoscand prin intermediul sau majoritatea obiectivelor turistice de aici.

Am platit 20 euro de persoana pentru un tur de 24 ore, care includea 5 linii si anume:

  • Linia Rosie, ce cuprinde 19 opriri din care le amintesc pe cele care mi s-au parut cele mai importante: Sinagoga, Opera, Strada Andrassy, Baile Termale Széchenyi, Piata Eroilor, Strada Vaci Utca, Podul cu Lanturi, Dealul Citadella. Turul acesta dureaza 2 ore daca nu coborati  la nici unul dintre obiective, cu program intre orele 9.30 -17.30.
  • Linia Galbena, opereaza incepand cu ora 10.00 pana la 17.00 si include 24 de opriri printre care: Piata Centrala, Muzeul National, Sinagoga, Insula Margareta.
  • Linia Albastra se opereaza cu vaporul pe Dunare, Dunayaht, care se poate lua atat ziua cat si seara, dar va garantez ca seara aveti ocazia unei privelisti minunate asupra orasului, un tur care dureaza o ora.
  • Un tur de noapte cu autobuzul ce dureaza 1 ora si jumatate. Panorama intregului oras luminat poate fi observata de pe Dealul Citadellei fiind una magnifica.
  • Turul pietonal ce dureaza 2 ore si jumatate are plecarea de pe strada Andrassy fiind insotit de un ghid specializat.

bus turistic budapesta

Ca si preturi, exista mai multe variante si le puteti vedea cel mai bine aici. In pretul tichetului mai sunt incluse: un gulas soup, o prajitura si un pahar de palinca :). Biletele se pot procura de la agentii stradali cu care va veti intalni aproape peste tot, de la punctele de informare turistica, de la receptiile hotelurilor partenere sau direct de la intrarea in bus.

Pe timpul traseului,  daca utilizati castile puse in dotare, se poate asculta ghidul disponibil in 22 de limbi, printre care si romana, foarte folositor deoarece veti afla multe lucruri interesante despre oras si despre fiecare obiectiv in parte.