Uși de interior din lemn la pensiunile cu specific tradiţional românesc

Pe măsură ce estetica este una dintre prioritățile tale în amenajarea spațiilor, este necesar să găsești ușa de interior cu designul care se potrivește cel mai bine camerei și nevoilor tale.

Alegerea unei uși de interior nu înseamnă doar alegerea unui model. Este mai presus de toate alegerea unui stil, a unui aspect, este alegerea unei culori, a unui ton dar este si alegerea unui mâner și a finisajelor.

Fie ca ușa ta de interior este din lemn solid sau dintr-un alt material, tonul acesteia este de o importanță capitală în estetica camerei tale.

Trebuie avut în vedere întotdeauna că ușa este un element tridimensional care se mișcă în spațiu. Tipul de deschidere poate face o mare diferență dacă, de exemplu, nu sunt disponibile încăperi mari.

Pentru  camere private, dormitoare, toalete sau băi, este de preferat să optezi pentru uși opace pentru a păstra intimitatea. Pentru camera unui copil, poți alege o ușă acustică care, pe lângă un perete izolat fonic, va garanta calmul în cameră.

Ușile de interior din lemn sunt de departe cele mai spectaculoase. Dacă poate părea banal la prima vedere, trebuie să știi că există o gamă largă de esențe din care sunt confecționate aceste uși de interior din lemn așadar există posibilități vaste în materie de decor. În plus, lemnul este recunoscut pentru performanțele sale termice bune și durabilitatea în timp. Material ecologic, este și reciclabil și necesită foarte puțină întreținere.

Lemnul l-a însoțit întotdeauna pe om. Niciun alt material nu are atât de multe calități estetice și funcționale ca lemnul. Ușile din lemn sunt unice, deoarece nu există două suprafețe identice. Culorile și structura lor diferite fac din aceste uși un element de design unic.

Ușile din lemn oferă camerei tale  un aspect cald și atemporal. În funcție de preferințele tale, poți alege și designul care ți se potrivește cel mai bine.

Fie că este fag sau stejar, ușa de interior din lemn masiv trebuie să fie în armonie cu restul decorului camerei în care dorești să o instalezi deoarece acest stil de ușă poate necesita unele ajustări la acea încăpere; va trebui mai întâi să te asiguri că balamalele existente pot suporta greutatea unei uși din lemn masiv și că stilul acestora este în concordanță cu tipul de ușă, dacă nu, poți oricând să schimbi culoarea pereților.

Atunci când vrei să investești în uși de interior, amintește-ți că nici o ușă nu ar putea arăta la fel de bine în casa ta precum ușile din lemn și nici una nu ar putea asigura o izolare termică și fonică atât de eficientă.