Barcelona este un oras imens, dar cu un sistem de transport public modern, foarte extins care va permite sa ajungeti oriunde, in cel mai scurt timp, un sistem foarte eficient, foarte bine pus la punct si destul de ieftin, daca alegeti combinatia perfecta.

Barcelona are un singur aeroport El Prat impartit in 2 terminale, T1 si T2. Majoritatea curselor care pleaca din Romania aterizeaza pe T1. In ceea ce priveste transferul de la aeroport pana in centrul orasului, poate parea un lucru confuz pentru multi dintre voi care calatoresc pentru prima data aici, din cauza ca aeroportul este situat in afara orasului la 12 km de Plaça Catalunya.

Modalitatile de transfer pe care le aveti pentru a ajunge de la Aeroportul El Prat in centrul orasului, in Plaça d’Espanya sau Plaça Catalunya sunt :

  • Metroul– Din februarie 2016, este valabila aceasta mult asteptata modalitate de transfer, care leaga ambele terminale ale aeroportului de oras, prin linia de culoare portocalie, numita L9sud cu frecventa la fiecare 7 minute. Pentru a ajunge insa in cele 2 repere amintite mai sus, din statia numita „Zona Universitaria” trebuie sa schimbati metroul, cu linia verde L3 pana la destinatia dorita. Aveti aici o harta a metroului care circula in Barcelona, cu toate liniile aferente. Pretul unei calatorii pe aceasta linie, adica L9Sud este de 4,50 euro, la care se mai adauga 2.15 euro daca luati L3 spre centru. Pentru aceasta ruta dinspre/spre aeroport pana la „Zona Universitaria”, nu se pot folosi cardurile speciale pentru calatorii. Programul metroului se gaseste aici.
  • Aerobusul este cea mai rapida cale de a ajunge in centru, in aproximativ 30 de minute, prin intermediul transportului public, existand 2 linii care leaga terminalele T1 si T2 de Plaça Catalunya. Pretul unei calatorii este de 5.90 euro, iar daca se achizitioneaza biletele dus-intors pretul este de 10.20 euro. Programul sau se poate vedea aiciaerobus
  • Trenul R2 se poate lua doar din dreptul terminalului T2, fiind localizat la 200 m de acesta, circuland din jumatate in jumatate de ora. Ca si metroul, acesta nu ajunge pana in centrul orasului, fiind nevoiti sa opriti la statia „Passeig de Gràcia” si sa luati metroul L3 sau autobuzul 24 daca vreti sa ajungeti in Plaça Catalunya. Trenul circula in intervalul orar 5.42 – 23.38 zilnic, iar pretul unei calatorii este de 4.10 euro.
  • Taxiul, cu siguranta cel mai rapid mijloc, insa mai scump, va va duce la destinatia dorita indiferent daca aterizati pe T1 sau T2. Pretul unei calatorii pana in Plaça d’Espanya este de 23 euro iar pana in Plaça Catalunya este de aproximativ 27 euro. taxis-barcelona
  • Autobuzul 46 circula pe timp de zi si se poate lua din fata aeroportului la fiecare 15-20 minute pana in Plaça d’Espanya. Costul unei calatorii este de 2.15 euro, sau puteti cumpara un card T10 care este valabil pentru 10 calatorii, care se poate transmite si celorlalte persoane cu care sunteti, iar pretul sau este de doar 9.95 euro.
  • Autobuzul N17 daca aterizati pe terminalul T1 sau Autobuzul N16 daca aterizati pe terminalul T2 – ambele sunt o alternativa a autobuzului 46 pe timp de noapte, incepand cu ora 22.00 pana dimineata la 5.00, modalitatile de plata fiind aceleasi. Frecventa cu care ele circula este de 20 de minute, ajungand in centru in circa 60 de minute de la aeroport.