Interese ale studiilor geotehnice în construcția hotelurilor şi pensiunilor

Fundațiile destinate clădirilor și structurilor inginerești trebuie să facă obiectul unei atenții deosebite dacă se dorește evitarea defectelor de construcție care cauzează pierderea parțială sau totală a structurii sau pentru a evita tasarea totală și diferențială a acesteia cu avarii structurale. Pe de altă parte, fundațiile slabe ale clădirilor cauzează adesea mai multă îngrijorare și teamă proprietarilor de case decât orice altă deficiență în construcție.

Precauția esențială pentru a evita o astfel de situație este efectuarea unui bun studiu de sol înainte de realizarea oricărei lucrări.

Studiul geotehnic este o operațiune de care depinde în mare măsură calitatea lucrării planificate. Abordarea sa generală constă în primul rând în caracterizarea solului pentru a putea propune soluții practice de realizare a lucrării.

Scopul său este de a oferi diferitelor părți interesate dintr-un proiect, cum ar fi ingineri, arhitecți, antreprenori etc., informații despre natura și proprietățile solurilor și de a formula recomandări geotehnice care să le permită să proiecteze și să realizeze lucrările planificate.

Efectuarea unui astfel de studiu face posibilă identificarea riscurilor geotehnice ale unui șantier precum și a principiilor generale de construcție, ceea ce va face posibilă adaptarea tehnicii de construcție la natura solului pentru a evita anumite capcane precum apariția fisurilor în construcție, o alunecare de teren sau prăbușirea unei cavități subterane. Într-adevăr, unele soluri argiloase sunt susceptibile de a fi expuse fenomenelor de alunecări de teren, mai ales în perioada de secetă sau după ploi abundente. Această categorie de sol pune sub semnul întrebării soliditatea unei proprietăți după construcția acesteia și face necesară stabilirea acestor studii.

Interesul realizării de studii geotehnice constă în:

  • Securizarea clădirilor individuale;
  • Identificarea riscurilor geotehnice;
  • Definirea principiilor de construcție;
  • Managementul riscurilor inerente mișcării solurilor.

Când se efectuează studiul și cine este responsabil pentru el?

Studiul geotehnic se face la etapa de dobândire a unui teren. Vei putea astfel să înțelegi mai bine unitățile geologice majore ale terenului și să determini diferitele posibilități de amenajare a unei clădiri. Vei obține informații cruciale care te vor ajuta să eviți orice problemă geotehnică.

Ca persoană fizică, este recomandat să soliciți un studiu geotehnic de la o entitate profesională, autorizată să facă acest lucru.

Te poți adresa cu încredere celor de la Damifor Tehnic, firmă specializată în studii geotehnice și alte lucrări de geotehnie. Societatea se bazeză pe tehnologie de ultimă generație și pe o echipă profesionistă ce are ca sarcină întocmirea documentației necesare pentru toate fazele de proiectare în condiții sigure și economice.