Staţiunea balneo-climaterică Slănic Moldova
Se află în judeţul Bacău, la aproximativ 73 km de municipiul Bacău şi 58 km de Târgu Secuiesc. Datorită aşezării ei deosebite – la 530 m altitudine, între culmile munţilor NEMIRA – aerul este bogat în aerosoli, răşini şi ioni negativi de oxigen. Staţiunea beneficiază de un climat relaxant şi tonifiant în acelaşi timp, ambientul perfect pentru o vacanţă relaxantă la munte indiferent de vârstă.
Staţiunea Slănic Moldova este cea mai importantă staţiune balneo-climaterică de interes naţional din Regiunea de nord–est a ţării. Denumirea de Slănic vine de la râul cu acelaşi nume de-a lungul căruia este aşezată staţiunea. Cuvântul ,,Slatini” însemna ,,Pârâul Sărat” în slava veche şi vine parcă să sublinieze principala caracteristică a localităţii: existenţa izvoarelor minerale şi a efectelor lor curative.
Numeroasele atracţii turistice şi puncte de interes turistic din zonă vă vor atrage atenţia şi veţi descoperi locuri foarte interesante: Izvoare Minerale, traseul turistic “300 de scări”, Parcul Central, Cazinoul, pârtia de schi NEMIRA, cascada Slănicului, terenurile de tenis de câmp, munţii şi pădurile din vecinătate, etc.
La doar 17 km se află salina Tg. Ocna amplasată la 240 m adâncime şi care oferă condiţii optime pentru relaxare, mişcare pe terenurile de minifotbal, baschet, tenis de masă, tratarea afecţiunilor respiratorii, reculegere sufletească în lăcaşul sfânt al bisericii Sfânta Varvara şi cunoaştere în cadrul „Muzeului Sării”.
Într-un mirific decor, la doar 6 km, pe Muntele Bolovanu se află amplasată Mănăstirea “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, un loc de pelerinaj cu o puternică încărcătură spirituală.
Slănic Moldova este o staţiune accesibilă şi plăcută în toate cele patru anotimpuri în special datorită reliefului înconjurător şi a climei blânde. În staţiune veţi găsi o oferta variată de cazare la multitudinea de hoteluri, vile şi pensiuni.
Oferta de cazare în Slănic Moldova include hoteluri, vile şi pensiuni diversificate, fiecare cu propriile avantaje pentru diversele tipuri de turişti.
CAZARE LA HOTEL
Cazarea la hotel în Slănic Moldova se adresează celor care vor să socializeze, călătoresc în cuplu sau în grupuri restrânse (de 4-6 persoane) şi se cazează pentru intervale scurte de timp, de maxim 2 nopţi.
Hotelurile de obicei oferă MIC DEJUN INCLUS în preţul de cazare pentru fiecare cameră, iar acesta este un avantaj decisiv pe care foarte multe persoane îl iau considerare atunci când aleg unde anume să se cazeze. Tuturor le place să caute restaurante pentru prânz şi cină, dar mulţi preferă să se bazeze pe faptul că micul dejun este asigurat la locaţie. Turiştii sunt obişnuiţi cu abordarea tip bufet a micului dejun şi multora chiar le place foarte mult.
De asemenea, la hotel se cazează cei cărora le place să socializeze: fie cu alţi turişti cazaţi acolo, fie cu personalul de la recepţie sau din restaurant. Hotelul are un farmec aparte din acest punct de vedere, al interacţiunilor umane şi foarte mulţi turişti apreciază această oportunitate.
CAZARE LA PENSIUNE
Cazarea la pensiune în Slănic Moldova se adresează celor care călătoresc în familie cu copii sau în grupuri de 2 până la 6 familii şi se cazează pentru intervale medii de timp, de minim 2-3 nopţi.
La pensiune se cazează fie turiştii aflaţi în căutarea armoniei cu natura şi a liniştii, a unui mediu intim şi cât mai izolat, fie grupurile de prieteni care vor să aibă tot spaţiul numai pentru ei, să petreacă la grătar şi în foişor fără să intre în contact cu gazda sau membri de personal.
De asemenea, pensiunile oferă de cele mai multe ori o bucătărie complet utilată şi turiştii care aleg cazarea la pensiune preferă să îşi gătească singuri mesele, fie din raţiuni economice, fie din plăcere.