Aduci Franţa în casa ta, cu mobila clasică din lemn masiv de import

Mobila clasică franceză este o formă de artă decorativă care a evoluat în Franța în timpul Renașterii și a continuat să se dezvolte până în secolul al XIX-lea. Este caracterizată de o atenție deosebită la detalii, proporții armonioase și utilizarea unor materiale de înaltă calitate, cum ar fi lemnul masiv, aurul și bronzul.

Mobila clasică din lemn masiv import Franța este adesea caracterizată de următoarele caracteristici:

  • Linii simple și elegante: Mobila clasică franceză evită liniile curbe sau ornate, preferând liniile simple și elegante.
  • Proporții armonioase: Mobila clasică franceză este construită pe baza unor proporții armonioase, care creează un sentiment de echilibru și simetrie.
  • Folosirea unor materiale de înaltă calitate: Mobila clasică franceză este adesea realizată din materiale de înaltă calitate, cum ar fi lemnul masiv, aurul și bronzul.
  • Atenție deosebită la detalii: Mobila clasică franceză este adesea decorată cu detalii elaborate, cum ar fi sculpturi, modele și intarsii.

Mobila clasică din lemn masiv a evoluat în Franța în timpul Renașterii, sub influența artei italiene. În această perioadă, mobilierul a început să fie realizat din materiale de înaltă calitate și să fie decorat cu detalii elaborate.

În secolul al XVII-lea, mobilierul clasic francez a atins apogeul său. În această perioadă, mobilierul a fost caracterizat de linii simple și elegante, proporții armonioase și utilizarea unor materiale de înaltă calitate.

În secolul al XVIII-lea, mobilierul clasic francez a continuat să se dezvolte, dar a început să devină și mai ornamentat. În această perioadă, mobilierul a fost adesea decorat cu sculpturi, modele și intarsii.

mobila clasica din lemn masiv franceza

În secolul al XIX-lea, mobilierul din lemn masiv clasic a continuat să fie produs, dar a devenit mai puțin ornamentat. În această perioadă, mobilierul a fost adesea realizat din materiale mai accesibile, cum ar fi lemnul de esență tare.

Printre cele mai cunoscute exemple de mobilă clasică din Franța se numără:

  • Scaunele Louis XIV: Scaunele Louis XIV sunt caracterizate de linii simple și elegante, cu un spate înalt și o șezuală circulară.
  • Canapele Louis XV: Canapele Louis XV sunt caracterizate de linii curbe și rotunjite, cu picioare în formă de gheare de leu.
  • Biroul de lucru Louis XVI: Biroul de lucru Louis XVI este caracterizat de linii simple și elegante, cu o masă înaltă și o tăblie decorată cu sculpturi.

Mobila clasică este o formă de artă decorativă care a inspirat generații de designeri de mobilier. Este caracterizată de o atenție deosebită la detalii, proporții armonioase și utilizarea unor materiale de înaltă calitate.

banner

Vă invităm în showroom-urile Mobila Classic şi pe site-ul www.mobila-classic.ro pentru a vizualiza colecţiile disponibile de mobilă din lemn masiv nouă şi second hand import Franţa.